Filmerna

AttaPoll är en app där man kan göra undersökningar för att tjäna pengar

klicka på bilden för att ladda ner appen och komma igång eller klicka HÄR

1.  Maria Wern – Främmande fågel

Fågelinfluensan drabbar Gotland. Panik utbryter och gränserna stängs. Smittade människor fördrivs från sina hus. Militären sätts in för att vidmakthålla lag och ordning.

Kriminalinspektör Maria Wern återvänder till Gotlandspolisen efter en längre ledighet och kastas direkt in i en mordutredning. Samtidigt bekräftas att två personer befaras ha dött i fågelinfluensa. Under Marias ledning sätts alla resurser in för att begränsa smittan. Spaningsarbetet visar att den man vars mord Maria utreder har fört in smittade fåglar till Gotland och på så sätt planterat viruset. Den virusmedicin man ställt sitt hopp till visar sig vara verkningslös, och allt fler människor insjuknar. De ansvariga för smittospridningen har ett vaccin. Men var finns det, och hinner Maria hitta det innan det är för sent?

2.   Maria Wern – Stum sitter guden

Mitt i det gotländska midsommarfirandet inträffar en rad bestialiska mord med ockulta förtecken. En man hittas upphängd i skogen tillsammans med slaktade djur, en annan hittas offrad i sin bil på en sommaräng. Semesteridyllen slås i spillror, och snart riktas tankarna mot en gammal nedlagd polisutredning - och en sedan länge avliden gärningsman som någon bestämt sig för att kopiera...

3.   Maria Wern – Alla de stillsamma döda

En gotländsk advokat på väg hem genom det solvarma landskapet försvinner spårlöst. En minkfarmare på den gotländska landsbygden blir hotad till livet, och utsätts för en bestialisk fälla. Två separata händelser som snart visar sig löpa samman - och när den första döda kroppen dyker upp står det klart att det bara är början på något mycket större.

4.   Maria Wern – Drömmar ur snö

Prästens dotter Cecilia är en översittare både gentemot sin styvmor och sina klasskamrater. Till och med lärarna är rädda för henne. Men när Cecilia får mail från någon som kallar sig "Yourlove" tror hon sig veta vem det är och smyger sig ut i vinternatten för att möta honom.

5.   Maria Wern – Må döden sova

Ett självmord och ett mord leder till en högst märklig utredning med stort polispådrag, och hela tiden pressas kriminalkommissarie Maria Wern hårt av sin chef.

6.   Maria Wern – Svart fjäril

Örebro skakas av en rad anlagda bränder och hela landet kan följa de dramatiska händelserna via tv, som vore det en makaber dokusåpa. När en kvinna hittas mördad på en rastplats dras Maria Wern in i utredningen. Den döda kvinnans kropp är svårt bränd, kläderna är i trasor och den blå syntetmössan har smält ned över hennes ansikte.

7.   Maria Wern – Pojke försvunnen

En pojke försvinner efter ett kalas i Herrvik på Gotland. Innan kalaset hade han cyklat med en stulet kranium på pakethållaren.

8.   Maria Wern – Inte ens det förflutna

När gotlandspolisen Maria Wern utsätts för anonyma dödshotelser inleds ett intensivt sökande efter avsändaren. Efter ett våldsamt attentatsförsök beordras Maria iväg för att söka skydd, hon reser därför i hemlighet med några väninnor till det natursköna Stora Karlsö. Kollegerna på Gotland försöker göra allt för att spåra den skyldige men det verkar som att mördaren kan ha följt efter henne ut till ön.

9.   Maria Wern – Drömmen förde dig vilse

Maria Wern påbörjar en utredning kring en kvinna som blivit mördad i närheten av den plats Maria brutalt slogs ner vid ett ingripande. Motiven pendlar mellan hämnd för otrohet och hatbrott mot homosexuella, dessutom blir morden fler. Grannarna och vittnen undviker i det längsta att berätta vad de sett, vilket är frustrerande för Maria. Efter en tid visar det sig att samtliga mordoffer varit patienter till rättsläkaren Erikas nya pojkvän, psykologen Anders.

10. Maria Wern – Först när givaren är död

Strax före Medeltidsveckan i Visby inträffar en misstänkt mordbrand, som följs av flera mord. Spåren leder Maria Wern och hennes poliskolleger till ett sommarstugeområde där alla känner alla. Ett dokument med latinska texter och svårtydda ritningar verkar ha med morden att göra. Och snart inser Maria Wern att ytterligare ett mord planeras. Bygger på Anna Janssons deckare.

11. Maria Wern – Min lycka är din

Det är Stockholmsvecka i Visby. Gotlandspolisen får ett nödsamtal från en lyxvilla. En ung kvinna har hittats död i vattnet under en efterfest, och övriga festdeltagare verkar vara drogade.

12. Maria Wern – De döda tiger

Stefan Helmersson, chef inom en välgörenhetsorganisation, anmäls försvunnen. Men det blir snabbt tydligt att han har blivit kidnappad. Han hittas vid sidan av vägen, knappt vid liv, med ett dropp.

13. Maria Wern – Dit ingen når

Ägaren till en antikvitetsbutik hittas död i sin bil på en färja. Det visar sig att han har blivit förgiftad. Under utredningen hittar teamet ett hemligt rum bakom en bokhylla i hans butik.

14. Maria Wern – Smutsiga avsikter

Maria och kollegorna blir informerade om mordet på 30 år gamla Minna Lomén. När Maria åker ut för att informera Minnas make om den hemska nyheten upptäcker hon att även han har blivit brutalt mördad.

15. Maria Wern – Den eld som brinner

Bara några dagar innan Almedalsveckans invigning inträffar en explosion på ett hotell inne i Visby och en partiledare försvinner spårlöst. Maria Wern och hennes kollegor utreder fallet, men allt blir mer komplicerat än de kunnat ana.

16. Maria Wern – Ringar på vattnet

Ett flygplan på väg från Visby måste nödlanda efter att en man mystiskt insjuknat ombord. Mannen visar sig vara någon annan än den han utgett sig för. Maria Wern leder utredningen och dras in i ett mystiskt försvinnande med ryska kopplingar.

17. Maria Wern – Viskningar i vinden

Efter ett hot mot en gymnasieskola dras Maria Wern in i en utredning som berör henne på ett personligt plan, då hennes egen son Emil visar sig veta mer om omständigheterna än hon. Gotlandspolisen kämpar mot klockan för att sätta stopp för hotet.

18. Maria Wern – Jord ska du åter vara

En ung kvinna hittas död och omständigheterna pekar på kopplingar till två tidigare mord på Gotland. Utredningen blir mer personlig än Maria Wern kunnat ana och tvingar henne att konfrontera ett trauma hon länge burit inom sig.

19. Maria Wern – Fienden ibland oss

En ung soldat omkommer vid en explosion under en militärövning. Gotlandspolisen kopplas in, men militären visar sig vara mer förtegen än väntat. Samtidigt börjar Maria drömma om något större i livet.

20. Maria Wern – En orättvis rättvisa

En livlös tonåring fiskas upp ur havet utanför Gotland. Det visar sig att han har rymt från ett ungdomshem på ön, och kort därefter försvinner ännu en tonåring från samma hem.

21. Maria Wern – Ondskans djupa rot

 När en man hittas skjuten på en gotländsk strand blir den gamle markägaren genast misstänkt. Han är beväpnad, dement – och spårlöst försvunnen. Maria gör sitt yttersta för att hitta honom innan han skadar någon annan.

22. Maria Wern – Som skuggor

En rad brutala rån sker under travveckan i Visby. Det skapar stor oro, inte minst bland öns turister, men rånaren verkar bara sikta in sig på väldigt värdefulla föremål. Plötsligt hamnar Maria öga mot öga med förövaren.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.